Skip to main content

IDREO staat voor International Diving Research and Exploration Organization en is opgericht om expeditie, exploratie - en onderzoeksinformatie te delen door ‘s werelds meest actieve sportduikers wereldwijd waaronder:

  • Grotduikers;
  • Wrakduikers;
  • Mijnduikers;
  • Expeditie duikers.

Exploraties en onderzoeken zijn belangrijke onderdelen om deze omgevingen te begrijpen. Met continue verbeteringen en ook nieuwe exploratietechnieken, staat IDREO letterlijk aan de ontwikkelingstafel van beter opgeleide duikers, waarmee IDREO tevens bijdraagt aan de ontwikkeling van veilige expeditie-, duik- en opleidingsmaterialen voor de gehele duikindustrie!

Op gebied van expeditie duiken is dit een continu proces, dat momenteel nationaal veelal projecten beperkt en isoleert. Dit vertraagt de wereldwijde groei en algehele veiligheid, vooral doordat veelal dezelfde fouten herhaald worden. 

IDREO's doel is om informatie van nationale agentschappen en expeditieprojecten actief te koppelen in een hecht internationaal platform.

In het ideale geval streeft IDREO naar kennis delen aangaande veiligheidsparameters, geavanceerde scuba/rebreather-duiken procedures waardoor de efficiëntie van projecten wordt vergroot.

IDREO is als organisatie een reactie op een sterke toename van aantal grotduik ongevallen vanaf 2011 met dodelijke afloop. Dat waren meestal onervaren duikers, in het kader van exploratie- of onderzoeksactiviteiten. Als antwoord daarop is Cave Explorer Nick Toussaint met IDREO gestart. 10 jaar later is IDREO overgedragen aan Cave Explorer Remko van de Peppel. Vanaf dat moment wordt IDREO bestuurd door de Board of Advisors van de in 2007 opgerichte stichting DIRDIVING4ALL.

VOLG ONS

Facebook   Twitter   E-mail

CONTACT INFORMATIE

IDREO Hoofdkantoor
Uitterlier 5
2678 TZ De Lier
Nederland

Neem a.u.b. contact met ons op via email.

© 2011 IDREO
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door IDREO